Volleybal toernooi

Beste buurvrouw of buurman,

Zoals jullie weten heeft Gerrit (nr 5) een prachtige website gemaakt over het wel en wee in onze prachtige straat. Maar een website continu in je eentje van nieuws voorzien is te veel werk. Daarom wordt vanaf nu de redactie versterkt met Henk (nr 14) en zullen we jullie (on)regelmatig via een e-mail attenderen op nieuws op de website. En wil je zelf ook toetreden toe de redactie of heb je leuke tips: laat het ons weten!
De redactie (Gerrit: webmaster@adelheidstraat-groningen.nl en Henk: dittahenk@yahoo.com)

 

Gezellig volleybaltoernooi in het Noorderplantsoen!

Het 34e Noorderplantsoen volleybal toernooi. Het team is tot de 2e ronde gekomen. De spelers waren: Tiny, Roeline, Marijke, Roelof, Harry en Bernard.

Op de pagina fotoalbums een aantal wedstrijd foto's van dit succesvolole team.

 

Adelheidstraat

Een paar maand geleden viel er een briefje in de bus: de organisatie van het 30e Noorderplantsoenvolleybaltoernooi vroeg zich of we wilden meedoen met een team op zaterdag 8 juni. Henk (nr.14) nam de uitdaging aan en stak de straat over naar Harry van nr. 19. Harry enthousiast en hoewel hij later noodgedwongen moest afhaken attendeerde hij Henk wel op één van de beste, zoniet de beste volleybalspeler uit onze straat: Jan Modderman (nr. 23). En van ‘t een kwam het ander, waardoor we een mooi gevarieerd team op de been wisten te brengen met naast voornoemde spelers: Elly (nr. 22 ), Janneke (nr. 16), Douwe (nr. 13), Jaring (nr. 20) en Marijke (nr. 1). Getooid met de naam ‘Adel verplicht!’ traden we in het strijdperk tegen in totaal maar liefst 21 andere teams.

Adelheidstraat
Van links naar rechts:Janneke, Douwe, Marijke, Jan, Henk(c), Jaring en Elly.

Zoals het een ware teamcaptain betaamt was Henk op 8 juni al om 8.30 uur ter plaatse om te helpen bij het opzetten van de velden, en vooral, het inslaan van de vele haringen. Dat het mooi zomerweer was geweest de dagen de dagen ervoor was ook nog af te lezen aan de honderden sigarettenpeuken in het gras...

Adelheidstraat

Om 9.30 uur startte de eerste wedstrijd, waarbij we in een vreemde poule zaten. Niet vanwege de sterkte van de tegenstanders, maar wel omdat er een team (de ‘Smashing Pumps’) niet op kwam dagen. Restten ons twee ‘echte’ wedstrijden tegen ‘Bob derop’ en ‘Ben ik zo slecht in...’ De dames van ‘Bob derop’ mepten er lustig op los en tegen onze tweede tegenstander sleepten we een gelijkspel uit de strijd. Ondanks dit magere resultaat belandden we vervolgens toch in de winnaarspoule als gevolg van de automatische winst tegen de derde niet aanwezige tegenstander. Dus nu tegen de betere teams.... Dat hebben we geweten! Als kometen vlogen ons de ballen om de oren, hetgeen echter de lol niet deed verminderen. Sterker, we werden, als waren we kampioenen, aangemoedigd door menig jonge en oudere fan uit de Adelheidstraat. We speelden voor wat we waard waren, want ja zoals je weet: Adel verplicht! Na wedstrijden tegen o.a. ‘De gele babes’, ‘Stijf en stram’ en ‘Snowlimits’ viel voor ons tegen vieren het doek en haastten we ons na een fijn zonnig toernooi naar huis en richting douche. Maar volgend jaar zijn we weer van de partij en bestaan er zelfs plannen voor een heus trainingskamp op Gran Canaria!

Adelheidstraat

En uiteraard geen reportage zonder foto’s van team en toernooi. Zoals je ziet had de festival-organisatie ook aan de jonge fans gedacht met een springkussen en schmink. Daardoor werd ons team bijvoorbeeld bijgestaan door een zeer jonge fan die ons als een leeuwin heeft aangemoedigd! Dat belooft dus alle goeds voor volgend jaar!!

.